Kuninkaalliset katkarapucrêpesit
Kuninkaallisen hyvää! Ruotsin prinssi Bertilillä oli muutamia suosikkiruokia, ja tämä resepti muistuttaa hänen lempicrêpesejään. Voit myös ripotella niille hieman juustoa ja gratinoida kuumassa uunissa muutaman minuutin kunnes juusto on sulanut.
Neljälle
- 3 kananmunaa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 ¼ dl kermaa
- noin 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 700 g katkarapuja
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1-3 dl hollandaisekastiketta
Valmistusohje
1. Vatkaa taikina, anna sen turvota 10 minuuttia ja paista ohuita crêpesejä.
2. Kuori ja hienonna katkaravut karkeasti, sekoita kastikkeen ja tillin kanssa.
3. Täytä crêpesit, kääri rullalle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka