Crêpesit simpukkamuhennoksella

Erilaisista eurooppalaisista makuyhdistelmistä inspiroituneena nämä crêpesit ovat erikoisen maukkaita. Älä unohda kertoa vieraillesi, että niissä on simpukoita, mikäli heidän joukossaan on allergikoita.

Neljälle

  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 4 dl nestettä: simpukkalientä, viiniä tai lientä
  • hienonnettua persiljaa
  • juustoraastetta

Crêpes

  • 5 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 100 g voisulaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.

3. Paista pekoni kevyesti, valuta.

4. Paista jauhoja ja margariinia täytteeseen kattilassa. Lisää neste ja keitä 10 minuuttia. Kääntele mukaan valutetut simpukat, pekoni ja persilja. Ota liedeltä.

5. Paista crêpesejä, täytä ne muhennoksella, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.