Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crêpesit simpukkamuhennoksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erilaisista eurooppalaisista makuyhdistelmistä inspiroituneena nämä crêpesit ovat erikoisen maukkaita. Älä unohda kertoa vieraillesi, että niissä on simpukoita, mikäli heidän joukossaan on allergikoita.

Neljälle

  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 4 dl nestettä: simpukkalientä, viiniä tai lientä
  • hienonnettua persiljaa
  • juustoraastetta

Crêpes

  • 5 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 100 g voisulaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.

3. Paista pekoni kevyesti, valuta.

4. Paista jauhoja ja margariinia täytteeseen kattilassa. Lisää neste ja keitä 10 minuuttia. Kääntele mukaan valutetut simpukat, pekoni ja persilja. Ota liedeltä.

5. Paista crêpesejä, täytä ne muhennoksella, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut