Crêpesit simpukkamuhennoksella
Erilaisista eurooppalaisista makuyhdistelmistä inspiroituneena nämä crêpesit ovat erikoisen maukkaita. Älä unohda kertoa vieraillesi, että niissä on simpukoita, mikäli heidän joukossaan on allergikoita.
Neljälle
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia
- 4 dl nestettä: simpukkalientä, viiniä tai lientä
- hienonnettua persiljaa
- juustoraastetta
Crêpes
- 5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 100 g voisulaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Sekoita crêpestaikina, anna turvota 10 minuuttia.
3. Paista pekoni kevyesti, valuta.
4. Paista jauhoja ja margariinia täytteeseen kattilassa. Lisää neste ja keitä 10 minuuttia. Kääntele mukaan valutetut simpukat, pekoni ja persilja. Ota liedeltä.
5. Paista crêpesejä, täytä ne muhennoksella, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka