Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermaviilipohjainen maustekakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mausteet ja kermaviili antavat kakulle hienoa, hieman hapanta makua. Nokare puolukkakermaa maistuu mainiolta kakun kanssa.

10-12 viipaleeseen

  • 125 g pehmeää voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 2 ½ dl kermaviiliä
  • voita + korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset, lisää ne taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan kermaviili.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Kokeile tikulla, kun se on kuiva, kakku on valmis.

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku