Kuorrutettu parsakaali
Julkaistu
Valkokastikkeella kuorrutettu parsakaali on herkullista kasvisruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2 parsakaalia
- 100 g juustoraastetta
- suolaa
- 25 g voita
- 0,5 l valkokastiketta
Valmistusohje
Leikkaa tai revi parsakaalit suurehkoiksi nupuiksi. Leikkaa varret suikaleiksi tai viipaleiksi.
Höyrytä paloja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja valuta kaaleja hetken aikaa.
Voitele uunivuoka ja kumoa parsakaalit sinne.
Kaada päälle paksua valkokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista kuorrutusta 220-asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi