Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustogratinoitu kukkakaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maistuu hyvältä sellaisenaan pääruokana tai vaikka kinkun tai rapean pekonin seuralaisena.

Neljälle

  • 1 iso kukkakaali

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • hiven muskottia
  • 2 dl juustoraastetta
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa kaali pienempiin kukintoihin ja keitä ne melkein kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta kukkakaalinuput ja laita ne sen jälkeen uunivadille.

2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa. Kaada maito joukkoon sekoittaen, mausta ja keitä 5 minuuttia.

3. Ota kastike pois liedeltä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada se kukkakaalin päälle. Gratinoi n. 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalilaatikko