Juustogratinoitu kukkakaali

Maistuu hyvältä sellaisenaan pääruokana tai vaikka kinkun tai rapean pekonin seuralaisena.

Neljälle

  • 1 iso kukkakaali

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • hiven muskottia
  • 2 dl juustoraastetta
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa kaali pienempiin kukintoihin ja keitä ne melkein kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä. Valuta kukkakaalinuput ja laita ne sen jälkeen uunivadille.

2. Kuullota jauhoja voissa kasarissa. Kaada maito joukkoon sekoittaen, mausta ja keitä 5 minuuttia.

3. Ota kastike pois liedeltä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada se kukkakaalin päälle. Gratinoi n. 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!