Kolmen kaalin gratiini
Ihanan juustoinen kaaligratiini täyttää vatsan pääsiäisen herkuttelun jälkeen kevyesti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 250g kukkakaalia
- 250g parsakaalia
- 250g ruusukaalia
Kuorrute
- 1tlk (400ml) kookosmaitoa
- 2rkl mietoa currytahnaa
- ripaus punaista chilirouhetta
- 3rkl vaaleaa kastikesuurusta
- 100g juustoraastetta
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja paloittele parsa- ja kukkakaali kukinnoiksi. Puolita ruusukaalit. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta.
Mittaa kattilaan kookosmaito, currytahna ja chilirouhe. Sekoita ja kiehauta. Lisää suuruste koko ajan sekoittaen ja keitä, kunnes kuorrute saostuu. Sulata joukkoon puolet juustoraasteesta. Lado kaalipalat voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.
Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kuorruta uunissa 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku