Perunakakut salaatin kera

Tämä on yksinkertainen ja helposti valmistettava kasvisruoka.

Neljälle

  • 800 g perunoita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Täyte

  • 150 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 250 g keitettyjä parsakaalinkimppuja
  • vesikrassia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Huuhdo ne kylmässä vedessä saadaksesi osan tärkkelyksestä pois. Kuumenna voita paistinpannussa. Lado perunaviipaleet ympyräksi pannuun, anna niiden paistua yhteen ennen kuin käännät kakun. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee samoin loppujen perunaviipaleiden kera.

2. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Kääntele salaatti kastikkeeseen parsakaalien kera.

3. Asettele jokaiselle ruokailijalle perunakakku lautaselle, täytä salaatilla ja laita toinen perunakakku salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.