Perunakakut salaatin kera
Tämä on yksinkertainen ja helposti valmistettava kasvisruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g perunoita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Täyte
- 150 g erilaisia salaatinlehtiä
- 250 g keitettyjä parsakaalinkimppuja
- vesikrassia
- 2 dl ranskankermaa
- 2 tl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Huuhdo ne kylmässä vedessä saadaksesi osan tärkkelyksestä pois. Kuumenna voita paistinpannussa. Lado perunaviipaleet ympyräksi pannuun, anna niiden paistua yhteen ennen kuin käännät kakun. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee samoin loppujen perunaviipaleiden kera.
2. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Kääntele salaatti kastikkeeseen parsakaalien kera.
3. Asettele jokaiselle ruokailijalle perunakakku lautaselle, täytä salaatilla ja laita toinen perunakakku salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku