Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunakakut salaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen ja helposti valmistettava kasvisruoka.

Neljälle

  • 800 g perunoita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen

Täyte

  • 150 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 250 g keitettyjä parsakaalinkimppuja
  • vesikrassia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Huuhdo ne kylmässä vedessä saadaksesi osan tärkkelyksestä pois. Kuumenna voita paistinpannussa. Lado perunaviipaleet ympyräksi pannuun, anna niiden paistua yhteen ennen kuin käännät kakun. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee samoin loppujen perunaviipaleiden kera.

2. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Kääntele salaatti kastikkeeseen parsakaalien kera.

3. Asettele jokaiselle ruokailijalle perunakakku lautaselle, täytä salaatilla ja laita toinen perunakakku salaatin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku