Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt lihamureke, uuniperunat ja -juurekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyt lihamureke sopii niin linjoistaan huolehtivalla kuin myös perheen pienimmille. Kokeile Makuja-kokki Sami Garamin reseptiä ja totea herkullisuus itse.

Ainekset

  • 300 g paistijauhelihaa
  • 300 g broilerin jauhelihaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl korppujauhoja
  • suolaa
  • viherpippuria

Valmistusohje

Raasta porkkanat ja silppua sipulit. Mausta ne suolalla ja anna suolan irroittaa nestettä juureksista. Sekoita vähän korppujauhoja mukaan ja vaivaa raasteseos lihojen kanssa. Mausta murskatulla viherpippurilla.

Muotoile massasta tiivis pötkö tai painele se pitkään vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna valmiin murekkeen vetäytyä vartin verran ennen sen leikkaamista

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke