Kevyt lihamureke, uuniperunat ja -juurekset

Kevyt lihamureke sopii niin linjoistaan huolehtivalla kuin myös perheen pienimmille. Kokeile Makuja-kokki Sami Garamin reseptiä ja totea herkullisuus itse.

Ainekset

  • 300 g paistijauhelihaa
  • 300 g broilerin jauhelihaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl korppujauhoja
  • suolaa
  • viherpippuria

Valmistusohje

Raasta porkkanat ja silppua sipulit. Mausta ne suolalla ja anna suolan irroittaa nestettä juureksista. Sekoita vähän korppujauhoja mukaan ja vaivaa raasteseos lihojen kanssa. Mausta murskatulla viherpippurilla.

Muotoile massasta tiivis pötkö tai painele se pitkään vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna valmiin murekkeen vetäytyä vartin verran ennen sen leikkaamista

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!