Juustogratinoitu kurttukaali

Tämä on erityisen mainio ruoka tehtäväksi joulun välipäivinä, jos sinulla on joulukinkkua jäljellä.

Neljälle

  • 2 kurttukaalia
  • 1 vihannesliemikuutio
  • vettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Revi kaalinlehdet irti ja keitä liemessä noin 30 minuuttia. Valuta ja hienonna.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa, kaada joukkoon sekoittaen siivilöity keitinliemi ja mausta. Keitä 5 minuuttia. Ota kastike liedeltä ja vatkaa joukkoon kermaan sekoitettu keltuainen. Sekoita mukaan juustoraaste. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. siirrä kaalisilppu voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripota pinnalle paprikajauhetta ja paista uunin keskitasolla, kunnes kastike on saanut hienon värin. Tarjoile kinkun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!