Chili-suklaa cupcakes kinuskilla ja sormisuolalla

Tämä resepti on Tuomas Enbusken suosikki! Se löytyy Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin kirjasta Ihanat kuppikakut (Paasilinna 2013). Kirjan tuotoista lahjoitetaan rahaa Hope ry:n toiminnan tukemiseen.

n. 12 kpl

  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2-4 tl chilijauhetta tai tuoretta chilisilppua
  • 100 g tummaa tai maitosuklaata

Kuorrutus

  • 50 g tummaa suklaata
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 1/2 dl tomusokeria

Pinnalle

  • Kinuskikastiketta
  • Sormisuolaa

Valmistusohje

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kinuskikastike ja jäähtynyt voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Chilin määrää voi säädellä chilin vahvuuden ja oman maun mukaan. Kääntele taikina tasaiseksi massaksi, jaa se vuokiin ja paina jokaiseen kakkuun suklaapala. Paista 175 astetta 15-20 minuuttia.

Tee kuorrutus: sulata kuorrutuksen tumma suklaa ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota voi kuohkeaksi ja vatkaa jäähtynyt suklaasula sekaan. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jos seos muuttuu rakeiseksi, lisää hieman vettä, kunnes kuorrutuksen koostumus on sopivan pursotettavaksi. Kuorruta kakut täysin jäähtyneinä, valuta jokaisen kuppikakun päälle vielä kinuskikastiketta ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Resepti kirjasta Sanna Kiiski & Lee Ehnqvist: Ihanat kuppikakut (Paasilinna 2013). Kirjan tuottoja lahjoitetaan vähävaraisia lapsiperheitä ja huostaanotettuja lapsia auttavan Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnan tukemiseen.

Parhaat ruokaohjelmat