13.2.2014. Kokeile Hellapoliisin herkullisia kuppikakkuja!

24 kpl

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl Muscovadosokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl banaanijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl maitoa

Pinnalle

  • 300-400 g mansikanmakuista tomusokeria
  • 100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • puolikkaan hyvin pestyn limen raastettu kuori
  • (pehmeitä sokerihelmiä)

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kevyesti.

Lisää vielä rypsiöljy ja maito sekoittaen.

Jaa taikina muffinivuokiin ja käytä mielellään muffinivuokaa, jotta muffinit pysyvät muodossaan.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet väriä.

Sekoita mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori ja tuorejuusto, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.

Levitä tahna kuppikakkujen pinnalle ja ripottele koristeeksi sokerihelmiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.