13.2.2014. Kokeile Hellapoliisin herkullisia kuppikakkuja!
24 kpl
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl Muscovadosokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl banaanijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl maitoa
Pinnalle
- 300-400 g mansikanmakuista tomusokeria
- 100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
- puolikkaan hyvin pestyn limen raastettu kuori
- (pehmeitä sokerihelmiä)
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kevyesti.
Lisää vielä rypsiöljy ja maito sekoittaen.
Jaa taikina muffinivuokiin ja käytä mielellään muffinivuokaa, jotta muffinit pysyvät muodossaan.
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet väriä.
Sekoita mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori ja tuorejuusto, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Levitä tahna kuppikakkujen pinnalle ja ripottele koristeeksi sokerihelmiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku