Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut

Eps.3.Salmiakkiasta.MALLA
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Malla valmisti salmiakki-haasteessa kuppikakkuja Kick-patukoista.

Cupcakes

  • 200g huoneenlämpöinen voi
  • 1,5dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3dl karkea vehnäjauho
  • 2tl leivinjauhe
  • 100g valkosuklaa
  • 80g turkinpippurirouhe
  • 2tl lakritsinjuurijauhe
  • 1dl täysmaitoa

Kuorrutus

  • 8 kick-patukkaa
  • 2/3pss turkinpippurirouhetta
  • 1,5dl kuohukermaa
  • 150g valkosuklaata
  • 1,5dl kuohukermaa
  • mustaa ja valkoista pastaväriä

Koristelu

  • 5 kick-patukkaa
  • 100g valkosuklaarouhetta

Tarvikkeita

  • keskikokoisia pahvisia kovia kestäviä cupcake-vuokia
  • pursotinpusseja
  • erilaisia tylloja, halk. n. 1cm
  • kaulin

Valmistusohje

1. Valmista salmiakkikuorrutus; Sulata kickit ja turkkarit kuohukermaan. Laita kylmään.

2. Valmista valkosuklaaganache; sulata valkosuklaa kuohukermaan, laita kylmään.

3. Laita uuni 170˚C. Valmista kuppikakut; Vaahdota voi, lisää sokeri ja vaahdota. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa varovasti sekoittaen.

5. Jaa 12:een kuppikakkupahviin. Paista n. 20min.

6. Vaahdota kuorrutteet, värjää salmiakkinen mustaksi ja ganache valkoiseksi.

7. Laita pursotuspusseihin ja yhdistä pussit. Kuorruta cupcaket.

8. Valmista kick-ruusut. Kauli kick patukka ohueksi, rullaa ja leikkaa paloja. Koristele cupcaket ruusuilla sekä valkosuklaakierteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit