Kurpitsakeksit
Iloisen oranssit, kurpitsanmuotoiset keksit ovat helppoja valmistaa. Piirrä mallit paperille, anna vaikkapa lasten piirtää omat kurpitsansa. Taikinan tulee levätä 2 tuntia ennen leipomista. Tarjoile Halloweenina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
45 keksiin
- 5 dl jauhoja
- 2 ½ dl sokeria
- 200 g voita
- 1 munankeltuainen
- 2 appelsiinin raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)
- muutama tippa punaista ja keltaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
1. Kuutioi voi. Sekoita sokeri, voi ja jauhot, nipistele rakeiseksi massaksi. Lisää keltuainen, raastettu appelsiininkuori ja elintarvikeväri, vaivaa taikinaksi. Voit myös valmistaa taikinan monitoimikoneessa. Laita taikina kylmään 2 tunniksi.
2. Kaulitse taikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa mallien avulla kurpitsoja ja laita ne leivinpaperille pellille.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi