Kurpitsakeksit
Iloisen oranssit, kurpitsanmuotoiset keksit ovat helppoja valmistaa. Piirrä mallit paperille, anna vaikkapa lasten piirtää omat kurpitsansa. Taikinan tulee levätä 2 tuntia ennen leipomista. Tarjoile Halloweenina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
45 keksiin
- 5 dl jauhoja
- 2 ½ dl sokeria
- 200 g voita
- 1 munankeltuainen
- 2 appelsiinin raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)
- muutama tippa punaista ja keltaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
1. Kuutioi voi. Sekoita sokeri, voi ja jauhot, nipistele rakeiseksi massaksi. Lisää keltuainen, raastettu appelsiininkuori ja elintarvikeväri, vaivaa taikinaksi. Voit myös valmistaa taikinan monitoimikoneessa. Laita taikina kylmään 2 tunniksi.
2. Kaulitse taikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa mallien avulla kurpitsoja ja laita ne leivinpaperille pellille.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku