Kyljykset curryn ja banaanin kera
Kevyt Maizena-suurus säästää kaloreita, ja kastikkeen hedelmät antavat vähintään yhtä hyvän maun kuin perinteinen kerma. Perunalumi sopii hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g porsaankyljyksiä
- suolaa
- pippuria tai pippurisekoitusta
- 1 nippu persiljaa
- 100 g banaania
- 30 g juustoraastetta
Kastike
- ½ sipuli
- 1 tl ruokaöljyä
- 1 tl currya
- ½ omena
- 2-3 rkl ananasmurskaa
- 4 dl maitoa
- 4 tl Maizena-jauhoja
- 1 rkl kasvislientä
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 4-5 keitettyä perunaa, 400 g
- persiljaa
- suikaloitua paprikaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppua persilja. Hiero kyljyksien pintaan suolaa ja pippuria ja taputtele päälle persiljaa. Laita kyljykset uuniin noin 25-30 minuutiksi. Viipaloi banaanit, raasta juusto ja keitä perunat.
2. Currykastike: Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää curry ja paista sekoittaen minuutin ajan. Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Lisää omenaraaste ja ananasmurska curryyn. Vatkaa maito, Maizena ja kasvisliemi kattilassa ja kiehauta. Kaada neste curryseokseen, lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
3. Nosta kyljykset uunivuokaan. Levitä päälle banaaniviipaleet ja kaada päälle currykastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi, kunnes ruoka on saanut väriä. Purista keitetyt perunat lumeksi. Koristele paprikasuikaleilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"