Homejuustokyljykset sienipedillä

Jos haluat kypsentää kyljykset valurautapannussa, käytä sellaista, jonka kahva kestää uuninlämpöä. Tämän ruoan lisäkkeeksi sopii mainiosti keitetty tuorepasta.

Neljälle

  • 4 reilua siankyljystä luineen
  • 4 portobello-sientä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 2 salottisipulia
  • 140 g sinihomejuustoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuivaa kyljykset ja hiero niitä perusteellisesti valkosipulinkynnen puolikkaiden leikkauspinnalla. Leikkaa viillot rasvareunaan, etteivät kyljykset käperry paistettaessa. Paista kyljykset voissa.

2. Katkaise portobellojen jalat ja aseta sienten hatut voideltuun uunivuokaan. Nosta paistetut kyljykset niiden päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripota jokaiselle kyljykselle teelusikallinen salottisilppua ja murenna homejuusto päälle.

3. Paista uunissa 15 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja sienet ovat pehmeitä kauttaaltaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!