Homejuustokyljykset sienipedillä
Jos haluat kypsentää kyljykset valurautapannussa, käytä sellaista, jonka kahva kestää uuninlämpöä. Tämän ruoan lisäkkeeksi sopii mainiosti keitetty tuorepasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 reilua siankyljystä luineen
- 4 portobello-sientä
- 4 valkosipulinkynttä
- voita paistamiseen
- 2 salottisipulia
- 140 g sinihomejuustoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuivaa kyljykset ja hiero niitä perusteellisesti valkosipulinkynnen puolikkaiden leikkauspinnalla. Leikkaa viillot rasvareunaan, etteivät kyljykset käperry paistettaessa. Paista kyljykset voissa.
2. Katkaise portobellojen jalat ja aseta sienten hatut voideltuun uunivuokaan. Nosta paistetut kyljykset niiden päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripota jokaiselle kyljykselle teelusikallinen salottisilppua ja murenna homejuusto päälle.
3. Paista uunissa 15 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja sienet ovat pehmeitä kauttaaltaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku