Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Homejuustokyljykset sienipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat kypsentää kyljykset valurautapannussa, käytä sellaista, jonka kahva kestää uuninlämpöä. Tämän ruoan lisäkkeeksi sopii mainiosti keitetty tuorepasta.

Neljälle

  • 4 reilua siankyljystä luineen
  • 4 portobello-sientä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 2 salottisipulia
  • 140 g sinihomejuustoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja puolita ne. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuivaa kyljykset ja hiero niitä perusteellisesti valkosipulinkynnen puolikkaiden leikkauspinnalla. Leikkaa viillot rasvareunaan, etteivät kyljykset käperry paistettaessa. Paista kyljykset voissa.

2. Katkaise portobellojen jalat ja aseta sienten hatut voideltuun uunivuokaan. Nosta paistetut kyljykset niiden päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripota jokaiselle kyljykselle teelusikallinen salottisilppua ja murenna homejuusto päälle.

3. Paista uunissa 15 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja sienet ovat pehmeitä kauttaaltaan.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset