Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapyörykät currykastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuullotettu omena ja sipuli sekä curry ja mangochutney antavat ruoalle makuhermoja kutkuttavan itämaisen vivahteen. Tarjoa lisukkeena erillisistä kulhoista keitettyä riisiä, kookoshiutaleita ja rusinoita.

4 annosta

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 munaa
  • ½ tl italialaisia salaattikastikeaineksia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 dl vettä tai kasvislientä

Currykastike

  • 1 hapan vihreä omena
  • ½ sipuli
  • 1-2 rkl voita/margariinia
  • 2 rkl currya
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihapullien keitinlientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • mango chutneyta

Tarjoiluun

  • 1-2 hapanta omenaa
  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • rusinoita ja kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Lihapyörykät: Sekoita jauhelihaan munat, salaatinkastikeainekset, suola ja vastajauhettu pippuri. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Kiehauta suolalla kevyesti maustettu vesi tai kasvisliemi, lisää sipuli ja laakerinlehti. Keitä lihapyöryköitä noin 5 minuuttia. Siivilöi lihaliemi.

2. Currykastike: Poista omenasta siemenkota, älä kuori. Kuutioi omena ja sipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota omena- ja sipulikuutioita kunnes ne pehmenevät. Sekoita joukkoon curry ja kuullota vielä hetki. Sirottele päälle jauhot, sekoita ja ohenna lihapullien keitinliemellä. Lisää kerma ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Keitä 15-20 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen maun mukaan hieman mango chutneytä.

3. Raasta koristelua varten omena karkeaksi raasteeksi ja kaada kookoshiutaleet ja rusinat pieniin kulhoihin. Lusikoi currykastike lihapulien päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat