Paistettua omenaa ja possua

Paistettua omenaa ja possua kuva
MTV

Herkullinen syyskauden arkiruoka valmistuu mehevistä possunkyljyksistä ja makean hapokkaista omenoista yhdellä pannulla liedellä. Reseptin teki Makujen aamun kokki Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpl possun kyljyksiä (luulla tai ilman)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 3-4 pientä tai 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kiinteää omenaa
  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 3 rkl dijon- sinappia
  • 3 dl kanalientä
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia ja salviaa)
  • 50 g paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista omenoista kota ja leikkaa myös ne 4 osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista kyljyksiä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes saaneet kauniin värin. Nosta kyljykset sivuun odottamaan. Lisää pannulle tilkka öljyä. Lisää sipulit ja omenat ja paista muutama minuutti kunnes kasvikset ovat saaneet väriä. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kanaliemi ja dijon-sinappi keskenään ja kaada seos pannulle. Kiehauta ja hauduta noin 5 minuuttia kunnes omenat ja sipulit ovat kypsyneet. Lisää kyljykset ja tuoreet yrtit pannuun. Hauduta vielä noin 20 minuuttia. Viimeistele annokset paahdetuilla hasselpähkinöillä. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!