Paistettua omenaa ja possua
Herkullinen syyskauden arkiruoka valmistuu mehevistä possunkyljyksistä ja makean hapokkaista omenoista yhdellä pannulla liedellä. Reseptin teki Makujen aamun kokki Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kpl possun kyljyksiä (luulla tai ilman)
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 3-4 pientä tai 2 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 kiinteää omenaa
- 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 3 rkl dijon- sinappia
- 3 dl kanalientä
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia ja salviaa)
- 50 g paahdettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista omenoista kota ja leikkaa myös ne 4 osaan. Kuumenna öljy pannulla ja paista kyljyksiä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes saaneet kauniin värin. Nosta kyljykset sivuun odottamaan. Lisää pannulle tilkka öljyä. Lisää sipulit ja omenat ja paista muutama minuutti kunnes kasvikset ovat saaneet väriä. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kanaliemi ja dijon-sinappi keskenään ja kaada seos pannulle. Kiehauta ja hauduta noin 5 minuuttia kunnes omenat ja sipulit ovat kypsyneet. Lisää kyljykset ja tuoreet yrtit pannuun. Hauduta vielä noin 20 minuuttia. Viimeistele annokset paahdetuilla hasselpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi