Kylmä kesäkinkku hyytelön kera

Valmista kinkku hyvissä ajoin, niin sinulla on raikas ruoka tarjottavaksi nopeasti. sopii erinomaisesti myös noutopöytään.

10-12 hengelle

  • 2 kg kevyesti suolattua kinkkua

Marinadi

  • ½ pulloa kuivaa valkoviiniä
  • ½ l kylmää kanalientä
  • 3 porkkanaa siivuina
  • 2 sipulia lohkoina
  • 15 valkopippuria
  • 15 maustepippuria
  • 8 katajanmarjaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 liivatelehteä
  • 1 purkki latva-artisokansydämiä
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Laita kinkku kulhoon. Sekoita viini, kanaliemi, porkkanasiivut, sipulilohkot, pippurit, katajanmarjat ja laakerinlehdet marinadiksi ja kaada lihan päälle. Laita maustumaan jääkaappiin vuorokaudeksi.

2. Nosta liha marinadista ja kuivaa se. Ruskista kinkku kauttaaltaan voissa padassa. Paina lihan paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Laita pataan marinadin vihannekset. Lisää marinadia pataan vähitellen kypsymisen aikana. Keitä kannella peitettynä, kunnes lihalämpömittari näyttää 70-72 astetta, noin 1,5 - 2 tuntia. Nosta kinkku padasta ja poista mahdollinen verkko. Laita kinkku painon alle jääkaappiin. Siivilöi keitinliemi ja kuori siitä mahdollinen vaahto.

3. Pane liivatelehdet likoamaan veteen 5 minuutiksi, nosta liosta, purista niitä hieman ja pane sulamaan kuumennettuun keitinliemeen. Kaada liemi vedellä huuhdellulle vadille ja anna hyytyä jääkaapissa. Pilko hyytelö. Viipaloi kinkku ja nosta pilkottua hyytelö vierelle. Koristele persiljalla, paprikalla ja artisokanpohjilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.