Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti kesäiseen noutopöytään, sillä se on samalla raikas, mutta myös vähäkalorinen. Kastikkeen valmistamiseen tarvitset mieluiten tehosekoittimen, monitoimikoneen tai muun vastaavan koneen. Suunnittelu on myös paikallaan: kastikkeen täytyy vetäytyä ja maustua kylmässä muutamia tunteja.

Kuudelle

  • 12 viipaletta keittokinkkua

Kastike

  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 5 dl vettä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • ½ sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1/4 vihreää kurkkua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • muutama pisara tabascoa
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • ½ sipuli
  • ½ vihreää kurkkua
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Kuutioi tomaatit, paprika ja kurkku. Pane leipä likoamaan veteen. Lisää seokseen kumina, vihanneskuutiot ja öljy. Anna maustua muutama tunti. Soseuta kastike sitten koneella ja siivilöi se. Mausta suolalla ja pippurilla, viinietikalla ja tabascotipoilla. Purista joukkoon valkosipuli ja kylmennä kastike hyvin.

2. Leikkaa paprikat, kurkku ja sipuli kauniiksi kuutioiksi ja kuullota niitä kevyesti öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä hyvin.

3. Kääri kinkkuviipaleet kauniisti rullalle ja asettele ne tarjoiluvadille. Kaada kastike niiden päälle ja sirottele pinnalle freesatut vihanneskuutiot. Koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.