Siiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeella

Tässä kinkussa maistuu Normandia.

Kahdeksalle

  • noin 1 kg kevyesti riimisuolattu kinkku
  • 1 iso terttu viinirypäleitä, puolikkaina

Marinadi

  • 7-10 dl omenasiideriä
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 5 mausteneilikkaa
  • 5 mustapippuria
  • 1 tl rakuunaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl siivilöityä marinadia
  • 1-2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita liha ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se astiaan, laita jääkaappiin 6-8 tunniksi tai yön yli. Nosta liha astiasta ja kuivaa se, siivilöi marinadi.

2. Laita liha uunivuokaan ja sen ympärille rypäleet. Pistä kinkkuun lämpömittari ja paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 70 astetta.

3. Nosta liha vuoasta. Vatkaa maut vuoasta siivilöidyllä marinadilla ja siivilöi uudestaan. Säästä rypäleet. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen kattilassa. Lisää liemi ja kerma, mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää rypäleet.

4. Glaseeraa liha tilkalla kastiketta, tarjoile loput erikseen. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunalumen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!