Sunnuntaipaisti kinkusta
Osta tuore kinkku verkossa, se pysyy paremmin muodossaan kypsentämisen aikana. Kukkakaali, herneet ja porkkanat ovat sunnuntaipaistin klassisia lisäkkeitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,3 kg tuoretta, luutonta kinkkua
- suolaa ja pippuria
- 1 tl inkiväärijauhetta
Kastike
- 3 dl paistolientä
- 1-2 dl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 tl tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero mausteet lihaan ympäriinsä. Nosta liha isoon uunivuokaan ja paina siihen paistomittari. Paista juuri keskitason alapuolella uunissa, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Ota liha uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä hetki.
2. Irrota paistoliemi uunivuoasta 3 desillä kuumaa vettä ja siivilöi se kasariin. kiehauta ja suurusta kermaan sekoitetulla jauholla. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi kinkku ja lusikoi päälle hiukan kastiketta. Tarjoile haluamiesi lisäkkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka