Kinkkupaistos
Kinkkupaistoksen resepti on 1970-luvulta. Retroruoka sopii oivallisesti tarjottavaksi seisovasta pöydästä, mutta se käy mainiosti myös illanistujaisten iltapalaksi. Painontarkkailijoiden ruokaa tämä ei ole.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 400 g savukinkkua
- 1 rkl voita
- 1 purjo
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomaattiketsuppia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi kinkku ja paista hetken aikaa voissa paistinpannulla. Kaada kinkkukuutiot uunivuokaan.
2. Pese ja viipaloi purjo. Ryöppää viipaleet (kiehauta nopeasti) kevyesti suolatussa vedessä. Valuta vesi pois ja laita purjot kinkkukuutioiden päälle vuokaan. Ripota päälle hieman suolaa ja pippuria myllystä.
3 Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita ketsuppi siihen. Levitä kermaseos päällimmäiseksi vuokaan.
4. Paista 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kerman pitää todella imeytyä aineksiin ja paistoksen kuuluu olla kiinteähkö, ei juokseva.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa