Kylmä kurkku-minttujogurttikastike

Mieti, raikas jogurttikastike on kuin kotonaan vahvojen ruokien kanssa. Se soveltuu erinomaisesti myös dippikastikkeeksi. Paahdetut juustokuminan siemenet antavat sille ominaisen maun. Tämä resepti on peräisin Intiasta, jossa mausteet paahdetaan usein tällä tavoin.

4 annosta

  • ½ tl juustokuminan siemeniä
  • 6 cl maustamatonta jogurttia
  • n. 15 cm kurkkua
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 2 tomaattia (voidaan jättää pois)
  • 1/4 tl punaista chilipippuria
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan vastarouhittua maustepippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautainen paistinpannu erittäin kuumaksi. Kaada juustokuminan siemenet pannulle ja paahda niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada siemenet pannulta huhmareeseen ja rouhi.

2. Leikkaa kuorimaton kurkku viipaleiksi tai ohuiksi puikoiksi. Hienonna mintunlehdet kahdeksi ruokalusikalliseksi. Jos käytät tomaatteja, leikkaa ne paloiksi.

3. Vatkaa jogurttia kevyesti, jotta siitä tulee kuohkeaa. sekoita muut ainekset joukkoon. Peitä astia ja anna seistä hetken viileässä, että mauilla on aikaa sekoittua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!