Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä kurkku-minttujogurttikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mieti, raikas jogurttikastike on kuin kotonaan vahvojen ruokien kanssa. Se soveltuu erinomaisesti myös dippikastikkeeksi. Paahdetut juustokuminan siemenet antavat sille ominaisen maun. Tämä resepti on peräisin Intiasta, jossa mausteet paahdetaan usein tällä tavoin.

4 annosta

  • ½ tl juustokuminan siemeniä
  • 6 cl maustamatonta jogurttia
  • n. 15 cm kurkkua
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 2 tomaattia (voidaan jättää pois)
  • 1/4 tl punaista chilipippuria
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan vastarouhittua maustepippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautainen paistinpannu erittäin kuumaksi. Kaada juustokuminan siemenet pannulle ja paahda niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada siemenet pannulta huhmareeseen ja rouhi.

2. Leikkaa kuorimaton kurkku viipaleiksi tai ohuiksi puikoiksi. Hienonna mintunlehdet kahdeksi ruokalusikalliseksi. Jos käytät tomaatteja, leikkaa ne paloiksi.

3. Vatkaa jogurttia kevyesti, jotta siitä tulee kuohkeaa. sekoita muut ainekset joukkoon. Peitä astia ja anna seistä hetken viileässä, että mauilla on aikaa sekoittua.

Tuoreimmat aiheesta

Kevyt