Thaimaanmummon kurkut
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 kurkkua kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
Marinadi
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1 limetin mehu
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl silputtua tuoretta korianteria tai basilikaa
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kuumenna paistinpannu tai kasari kuumaksi ja kumoa seesaminsiemenet siihen. Paahda siemenet kullanruskeiksi ravistellen pannua aina välillä. Kun siemenet saavat kauniin värin, kumoa ne nopeasti kulhoon etteivät ne ehdi palaa. Voit paahtaa kerralla isomman määrän siemeniä ja säilyttää niitä purkissa maustekaapissa myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kurkut kulhoon, jonka voit peittää kannella tai lautasella. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kurkkujen joukkoon. Peitä kulho ja ravistele. Tarkista suolan ja sokerin balanssi, heitä joukkoon korianteri ja seesaminsiemenet ja nosta jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka