Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaimaanmummon kurkut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2 kurkkua kuorittuna ja ohueksi viipaloituna

Marinadi

  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria tai basilikaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kuumenna paistinpannu tai kasari kuumaksi ja kumoa seesaminsiemenet siihen. Paahda siemenet kullanruskeiksi ravistellen pannua aina välillä. Kun siemenet saavat kauniin värin, kumoa ne nopeasti kulhoon etteivät ne ehdi palaa. Voit paahtaa kerralla isomman määrän siemeniä ja säilyttää niitä purkissa maustekaapissa myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kurkut kulhoon, jonka voit peittää kannella tai lautasella. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kurkkujen joukkoon. Peitä kulho ja ravistele. Tarkista suolan ja sokerin balanssi, heitä joukkoon korianteri ja seesaminsiemenet ja nosta jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä