Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti
8.1.2016 Hellapoliisin upea salaatti on helppotekoinen ja tyylikäs tarjottava vaikkapa illanistujaisissa.
- Ruokavalio: Kevyt
4-6 annosta
- 1 kg vihreää papaijaa
- 3-4 keskikokoista porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 punaista pientä vahvaa chiliä
- 1 ½ rkl sokeria
- 1-2 limen mehu ja hedelmäliha
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
- thai-basilikaa
Valmistusohje
Kuori papaija ja porkkanat.
Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.
Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet.
Hienonna molemmat.
Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.
Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.
Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"