Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti
8.1.2016 Hellapoliisin upea salaatti on helppotekoinen ja tyylikäs tarjottava vaikkapa illanistujaisissa.
- Ruokavalio: Kevyt
4-6 annosta
- 1 kg vihreää papaijaa
- 3-4 keskikokoista porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 punaista pientä vahvaa chiliä
- 1 ½ rkl sokeria
- 1-2 limen mehu ja hedelmäliha
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
- thai-basilikaa
Valmistusohje
Kuori papaija ja porkkanat.
Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.
Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet.
Hienonna molemmat.
Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.
Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.
Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka