Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin thaimaalainen papaijasalaatti

Julkaistu 08.01.2016 10:56

8.1.2016 Hellapoliisin upea salaatti on helppotekoinen ja tyylikäs tarjottava vaikkapa illanistujaisissa.

4-6 annosta

  • 1 kg vihreää papaijaa
  • 3-4 keskikokoista porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista pientä vahvaa chiliä
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1-2 limen mehu ja hedelmäliha
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
  • thai-basilikaa

Valmistusohje

Kuori papaija ja porkkanat.

Raasta mandoliinilla pitkää raastetta.

Kuori valkosipulinkynnet ja poista chileistä siemenet.

Hienonna molemmat.

Laita sokeri, kuorittu lime ja kalakastike huhmareeseen ja jauha tasaiseksi. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita kastike raasteen joukkoon.

Koristele salaatti paahdetuilla maapähkinöillä tai suolapähkinöillä ja thai-basilikalla.

Anna mielellään maustua hetki jääkaapissa.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti