Sitruunariisi

Jos tarjoat pääruokana kanaa tai kalaa, sitruunariisi sopii hyvin lisukkeeksi. Basmatiriisin mausteisen aromaattinen maku ei ole lainkaan liian voimakas vaan täyteläinen ja herkullinen.

4 annosta

  • 5 dl basmatiriisiä
  • 100g suolatonta voita
  • ½ tl mustia sinapinsiemeniä
  • ½ tl juustokuminan siemeniä
  • 1 pienehkö sipuli
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • sitruunalohkoja koristeluun

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi ja pane se runsaaseen kylmään veteen noin 20 minuutiksi. Valuta riisi huolellisesti. Kuori ja viipaloi sipuli.

2. Kuumenna voita keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman ruskistua. Kuullota sinapinsiemeniä ja halutessasi myös juustokuminaa 5-10 sekuntia. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon kurkuma, riisi, sitruunankuori ja sitruunamehu.

3. Kaada joukkoon vesi, mausta suolalla ja kiehauta. Säädä levy pienimmälle mahdolliselle teholle ja hauduta riisiä kannen alla noin 20 minuuttia.

4. Nosta kattila levyltä ja jätä hautumaan kannen alle vielä 5 minuutiksi. Sekoita riisi haarukalla ilmavaksi ja koristele ohueksi leikatuilla sitruunalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!