Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Turskaviipaleiden tulee olla reiluja, vähintään kaksi senttiä paksuja. Ja keittoliemeen laitetaan todellakin kokonainen desi suolaa - se ei ole painovirhe! Tarjoa tämän kala-aterian kanssa mielellään lasillinen punaviiniä, kuten norjalaiset tekevät.

4 hengelle

  • 4 paksua, poikittain leikattua viipaletta kokonaisesta, peratusta turskasta

Keittoliemi

  • 2 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 2 tl etikkaa (12%)
  • 1 laakerilehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Lisäksi

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 porkkana
  • 150 g voita
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Huuhtele turskapalat huolellisesti juoksevan veden alla. Keitä vesi, suola, etikka, laakerinlehti ja pippurit isossa kattilassa liemeksi. Lisää kalapalat liemeen, kiehauta, kuori vaahto ja ota kattila pois liedeltä.

2. Anna kalapalojen vetäytyä liemessä kannen alla. Kalanlihan pitää olla aivan valkoista ja irrota ruodoista, se vie noin 10 minuuttia.

3. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi kuutioiksi ja pane ne tilkkaseen kalalientä kiehumaan pehmeiksi. Kuori ja kuutioi munat, silppua persilja hienoksi ja sulata voi. Nosta turskaviipaleet vadille tai annoslautasille ja ripottele porkkana- ja munakuutiot kaloille. Valuta voisula pinnalle ja viimeistele persiljasilpulla.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa