Koketorsk - turskaa norjalaiseen tapaan
Turskaviipaleiden tulee olla reiluja, vähintään kaksi senttiä paksuja. Ja keittoliemeen laitetaan todellakin kokonainen desi suolaa - se ei ole painovirhe! Tarjoa tämän kala-aterian kanssa mielellään lasillinen punaviiniä, kuten norjalaiset tekevät.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 hengelle
- 4 paksua, poikittain leikattua viipaletta kokonaisesta, peratusta turskasta
Keittoliemi
- 2 l vettä
- 1 dl suolaa
- 2 tl etikkaa (12%)
- 1 laakerilehti
- 5 kokonaista valkopippuria
Lisäksi
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 porkkana
- 150 g voita
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Huuhtele turskapalat huolellisesti juoksevan veden alla. Keitä vesi, suola, etikka, laakerinlehti ja pippurit isossa kattilassa liemeksi. Lisää kalapalat liemeen, kiehauta, kuori vaahto ja ota kattila pois liedeltä.
2. Anna kalapalojen vetäytyä liemessä kannen alla. Kalanlihan pitää olla aivan valkoista ja irrota ruodoista, se vie noin 10 minuuttia.
3. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi kuutioiksi ja pane ne tilkkaseen kalalientä kiehumaan pehmeiksi. Kuori ja kuutioi munat, silppua persilja hienoksi ja sulata voi. Nosta turskaviipaleet vadille tai annoslautasille ja ripottele porkkana- ja munakuutiot kaloille. Valuta voisula pinnalle ja viimeistele persiljasilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa