Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mehevä kaalipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevyttä ruokaa parhaimmillaan – mehevää ja maukasta. Kaikenlainen jauheliha sopii pataan, kuten myös muut kaalilajit.

Ainekset

  • Kahdelle

Ainekset

  • 250 g naudan- tai hirvenjauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta (nelimauste)
  • 1 pieni keltasipuli
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 lohko keräkaalia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 pieni laakerinlehti
  • ¼ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja quatre epices. Raasta tai hienonna sipuli, kääntele lihataikinaan ja lisää hieman lientä.

2. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat. Lado vuorotellen kaalia, porkkanaa ja jauhelihaa pieneen kattilaan, laita laakerinlehti padan keskelle. Laita kaalia alimmaiseksi ja ylimmäiseksi.

3. Kaada päälle loput liemestä ja keitä pataa hitaasti kannen alla kunnes kaali on pehmennyt. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata