Mehevä kaalipata

Tämä on kevyttä ruokaa parhaimmillaan – mehevää ja maukasta. Kaikenlainen jauheliha sopii pataan, kuten myös muut kaalilajit.

Ainekset

  • Kahdelle

Ainekset

  • 250 g naudan- tai hirvenjauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta (nelimauste)
  • 1 pieni keltasipuli
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 lohko keräkaalia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 pieni laakerinlehti
  • ¼ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja quatre epices. Raasta tai hienonna sipuli, kääntele lihataikinaan ja lisää hieman lientä.

2. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat. Lado vuorotellen kaalia, porkkanaa ja jauhelihaa pieneen kattilaan, laita laakerinlehti padan keskelle. Laita kaalia alimmaiseksi ja ylimmäiseksi.

3. Kaada päälle loput liemestä ja keitä pataa hitaasti kannen alla kunnes kaali on pehmennyt. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!