Lammasmureketta vartaassa

Nämä maukkaat aprikoosimaustetut lampaanmurekevartaat voit grillata ulkogrillissä tai paistaa uunissa. Tämän ruoan kotimaassa Etelä-Afrikassa käytetään joko lammasmureketta tai lampaanlihan paloja, jotka marinoidaan yleensä aprikoosien kanssa. Tarjoile riisin tai pitaleivän ja salaatin kanssa.

4 annosta

  • 400 g lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria
  • öljyä

Valmistusohje

1. Jauha lampaanliha jauhelihaksi. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna aprikoosit. Sekoita jauhelihaan sipuli, aprikoosit, suola, pippuri, sitruunamehu, korianteri, kurkuma ja sokeri. Sekoita kiinteäksi mureketaikinaksi.

2. Muotoile murekkeesta pitkulaisia pyöryköitä ja pujota ne vartaisiin pituussuunnassaan. Voitele uunipannu ja pane lammasvartaat sille.

3. Pane uunipannu uunin yläosaan ja kääntele vartaita muutaman kerran paistamisen aikana, kunnes vartaat ovat kauttaaltaan kullanruskeita, 5-10 minuuttia tai grillaa lammasvartaita 5-10 minuuttia ulkogrillin hiilloksella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.