Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammasmureketta vartaassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä maukkaat aprikoosimaustetut lampaanmurekevartaat voit grillata ulkogrillissä tai paistaa uunissa. Tämän ruoan kotimaassa Etelä-Afrikassa käytetään joko lammasmureketta tai lampaanlihan paloja, jotka marinoidaan yleensä aprikoosien kanssa. Tarjoile riisin tai pitaleivän ja salaatin kanssa.

4 annosta

  • 400 g lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria
  • öljyä

Valmistusohje

1. Jauha lampaanliha jauhelihaksi. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna aprikoosit. Sekoita jauhelihaan sipuli, aprikoosit, suola, pippuri, sitruunamehu, korianteri, kurkuma ja sokeri. Sekoita kiinteäksi mureketaikinaksi.

2. Muotoile murekkeesta pitkulaisia pyöryköitä ja pujota ne vartaisiin pituussuunnassaan. Voitele uunipannu ja pane lammasvartaat sille.

3. Pane uunipannu uunin yläosaan ja kääntele vartaita muutaman kerran paistamisen aikana, kunnes vartaat ovat kauttaaltaan kullanruskeita, 5-10 minuuttia tai grillaa lammasvartaita 5-10 minuuttia ulkogrillin hiilloksella.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat