Souvlakivartaat porsaanlihasta

Kreikassa vartaat valmistetaan usein lampaanlihasta ja grillataan puuhiilihiilloksella. Nämä vartaat valmistetaan vaihtelun vuoksi porsaanlihasta. Resepti sopii kesän kaikkiin grillijuhliin.

Kymmenelle

  • 2 kg luutonta porsaanseläkettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl puristettua sitruunamehua

Tarvitset myös

  • puutikkuja

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 3x3 cm paloiksi. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, mintulla ja oreganolla. Anna kuivamarinoitua 1 tunti. Laita puutikut veteen likoamaan.

2. Grillaa vartaat sisätiloissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pujota lihat vartaisiin, penslaa oliiviöljyllä. Paista nopeasti grillipannussa ja jälkipaista uunissa 10 minuuttia.

3. Grillaa vartaat puuhiiligrillillä: Pujota lihat vartaisiin ja penslaa oliiviöljyllä. Grillaa kuumalla hiilloksella n. 15 minuuttia, kääntele moneen kertaan.

4. Purista sitruunasta mehu ja kaada mehu vartaiden päälle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.