Mureketäytteinen lammaskäärö
Lampaanrintakääröstä tulee mehevine täytteineen juhlaruokaa. Tarjoile vihreiden papujen ja, nälkäisimmille, perunavuoan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Mureke
- 250 g sikajauhelihaa
- 150 g herkkusieniä silputtuna
- 1 sipuli raastettuna
- 1,5 tl timjamia
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl persiljasilppua
- suolaa ja pippuria
Lisäksi
- vihreitä papuja,
- tuoreita tai pakaste
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.
3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.
4.Keitä pavut suolavedessä kypsiksi ja tarjoile ne lämpiminä lammasrullan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi