Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mureketäytteinen lammaskäärö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaanrintakääröstä tulee mehevine täytteineen juhlaruokaa. Tarjoile vihreiden papujen ja, nälkäisimmille, perunavuoan kanssa.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta lampaanrintaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 250 g sikajauhelihaa
  • 150 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 1,5 tl timjamia
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • vihreitä papuja,
  • tuoreita tai pakaste

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.

3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.

4.Keitä pavut suolavedessä kypsiksi ja tarjoile ne lämpiminä lammasrullan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasmureke