Mureketäytteinen lammaskäärö
Lampaanrintakääröstä tulee mehevine täytteineen juhlaruokaa. Tarjoile vihreiden papujen ja, nälkäisimmille, perunavuoan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg luutonta lampaanrintaa
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Mureke
- 250 g sikajauhelihaa
- 150 g herkkusieniä silputtuna
- 1 sipuli raastettuna
- 1,5 tl timjamia
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl persiljasilppua
- suolaa ja pippuria
Lisäksi
- vihreitä papuja,
- tuoreita tai pakaste
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lihalevy suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita murekkeen ainekset ja levitä se lihapuolelle. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinlangalla.
3. Nosta rulla uunivuokaan, ripota päälle paprikaa. Paista kypsäksi uunin keskitason alapuolella noin tunti. Anna rullan vetäytyä 15-20 minuuttia ennen kuin poistat sidelangat.
4.Keitä pavut suolavedessä kypsiksi ja tarjoile ne lämpiminä lammasrullan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku