Souvlakivartaat ja tomaattikastike

Souvlakit ovat kreikkalaisia grillivartaita. Yleensä ne valmistetaan lampaanlihasta, mutta tässä ohjeessa käytetään kotoista porsaanlihaa. Vartaat voi grillata useilla eri tavoilla, eikä ulkogrilli ole lainkaan välttämätön. Tarjoa vartaiden lisänä tomaattikastiketta.

4 annosta

  • 500 g porsaan sisäpaistia

Marinadi

  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa

Tomaattikastike

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi öljystä, oreganosta ja suolasta. Leikkaa liha kuutioiksi ja pane ne marinoitumaan tunniksi. Jos vartaat on tarkoitus grillata uunissa, kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane puiset grillivartaat veteen likoamaan.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää tomaatit, tomaattien liemi ja tomaattipyree sekä vesi. Kiehauta ja murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla ja anna hautua 15 minuuttia.

3. Pujota lihapalat vartaisiin. Grillaaminen onnistuu monella eri tavalla:

- Grillaa vartaat nopeasti kuumalla paistinpannulla niin, että lihat saavat kauniin värin. Jatka kypsentämistä uunissa 10 minuuttia.

- Grillaa vartaat uunigrillissä, 7-8 minuuttia molemmilta puolilta.

- Grillaa vartaat hiiligrillissä, 7-8 molemmilta puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!