Kebabvartaat
Suositut turkkilaiset lampaanlihavartaat valmistuvat helposti. Marinoi lihoja 24 tuntia ennen kypsentämistä, jotta maut ehtivät tasaantua. Tarjoa lisänä paistettua riisiä, vihreitä papuja ja salaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g luutonta lampaanpaistia
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua maustepippuria
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 12 pientä sipulia
- 2 vihreää tai punaista paprikaa
- 4 grillivarrasta
Valmistusohje
1. Leikkaa paistin noin 3 cm kuutioiksi. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pane kulhoon lihakuutiot, peitä tuorekelmulla tai lautasella ja anna marinoitua viileässä vuorokausi.
2. Kuori sipulit ja keitä 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä (2 tl suolaa/vesilitra). Poista paprikoista siemenet, huuhtele ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ota lihat marinadista ja siivilöi marinadi. Pujota lihat, sipulit ja paprikanpalat 4 grillivartaaseen. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, voitele käännettäessä marinadilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku