Suositut turkkilaiset lampaanlihavartaat valmistuvat helposti. Marinoi lihoja 24 tuntia ennen kypsentämistä, jotta maut ehtivät tasaantua. Tarjoa lisänä paistettua riisiä, vihreitä papuja ja salaattia.

4 annosta

  • 600 g luutonta lampaanpaistia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 12 pientä sipulia
  • 2 vihreää tai punaista paprikaa
  • 4 grillivarrasta

Valmistusohje

1. Leikkaa paistin noin 3 cm kuutioiksi. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pane kulhoon lihakuutiot, peitä tuorekelmulla tai lautasella ja anna marinoitua viileässä vuorokausi.

2. Kuori sipulit ja keitä 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä (2 tl suolaa/vesilitra). Poista paprikoista siemenet, huuhtele ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

3. Ota lihat marinadista ja siivilöi marinadi. Pujota lihat, sipulit ja paprikanpalat 4 grillivartaaseen. Grillaa vartaita 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, voitele käännettäessä marinadilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat