Lammaspata okran kera
Okra on afrikkalainen kasvis jota löytää purkitettuna, mutta joskus myös tuoreena vihannestiskistä. Okralla on pataa suurustava ominaisuus. Tarjoile lihapata keitetyn riisin tai kuskusin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g okraa
- 500 g luutonta lampaanlihaa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 4 tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1-2 dl vettä
- 2 rkl tuoretta korianteria
- puolen sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Leikkaa okra paloiksi, leikkaa liha n. 3 cm kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.
2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Ruskista lihat joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli, valkosipuli ja okra ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi.
3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 40-45 minuuttia. Mausta korianterilla ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku