Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaspata okran kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Okra on afrikkalainen kasvis jota löytää purkitettuna, mutta joskus myös tuoreena vihannestiskistä. Okralla on pataa suurustava ominaisuus. Tarjoile lihapata keitetyn riisin tai kuskusin kera.

Neljälle

  • 400 g okraa
  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 dl vettä
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Leikkaa okra paloiksi, leikkaa liha n. 3 cm kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Ruskista lihat joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli, valkosipuli ja okra ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 40-45 minuuttia. Mausta korianterilla ja sitruunamehulla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata