Lammaspata okran kera

Okra on afrikkalainen kasvis jota löytää purkitettuna, mutta joskus myös tuoreena vihannestiskistä. Okralla on pataa suurustava ominaisuus. Tarjoile lihapata keitetyn riisin tai kuskusin kera.

Neljälle

  • 400 g okraa
  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 dl vettä
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Leikkaa okra paloiksi, leikkaa liha n. 3 cm kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.

2. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa. Ruskista lihat joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli, valkosipuli ja okra ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 40-45 minuuttia. Mausta korianterilla ja sitruunamehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!