Lammasta ja sipulia

Tämän ruokalajin voit valmistaa mistä lihasta tahansa pidätkään eniten: lampaasta, naudasta, kanasta tai siasta. Olemme valinneet lammasta, joka on tavallisinta Pohjois-Intiassa, josta tämä ruokalaji on kotoisin. Ruoan nimi on ghost do piaza, joka tarkoittaa ”sipulia kaksi kertaa”. Ymmärrät miksi, kun luet reseptin. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 750 g luutonta lampaanlihaa
  • 4 keltasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 6 mausteneilikkaa
  • 1 kokonainen kardemummakapseli
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl punaista chiliä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 2 ½ dl vettä
  • 4 keltasipulia
  • 4 tomaattia
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuori ensimmäinen sipulisatsi ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipuli ja leikkaa lihat kolmen sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy keskilämmöllä ja ruskista sipuli ja valkosipuli, mutta älä polta. Lisää mausteet ja paista sekoittaen vielä 4-5 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita paistettu sipuli, liha, jogurtti ja vesi ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 20 minuuttia.

3. Kuori ja viipaloi toinen sipulisatsi ja halkaise tomaatit. Nosta uuninlämpö 225 asteeseen. Ota vuoka uunista ja lisää sipuliviipaleet, tomaatit ja tuore korianteri, mausta suolalla. Paista uunissa vielä 40 minuuttia kunnes liha on mureaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!