Lammaspataa hedelmien kera
Kokeile valmistaa tämä currylta tuoksuva, maukas lihapata, johon tulee paljon kuivattuja hedelmiä. Resepti on kotoisin Etelä-Afrikasta. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin on ihanaa istuutua päivällispöytään kylmänä syysiltana isolla porukalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g luutonta lampaanlihaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1-2 rkl currya
- 1 tl suolaa
- 3-4 dl vettä
- 6 kuivattua aprikoosia
- 6 kivetöntä luumua
- 6 kuivattua omenarengasta
- ½ dl rusinoita
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 banaani
- ½ suolattuja maapähkinöitä
Valmistusohje
1. Paloittele liha 3 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja laita lihat pataan. Ruskista joka puolelta ja nosta lihat padasta. Lisää sipuli pataan ja paista 2-3 minuuttia. Lisää curry.
2. Lisää lihat takaisin pataan ja mausta suolalla. Kaada päälle vesi ja lisää aprikoosit, luumut, omenarenkaat ja rusinat. Mausta viinietikalla.
3. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä jos pata vaikuttaa kuivalta.
4. Kuori ja viipaloi banaani. Ripottele päälle banaaniviipaleita ja maapähkinöitä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka