Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaspataa hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile valmistaa tämä currylta tuoksuva, maukas lihapata, johon tulee paljon kuivattuja hedelmiä. Resepti on kotoisin Etelä-Afrikasta. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin on ihanaa istuutua päivällispöytään kylmänä syysiltana isolla porukalla.

Neljälle

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl currya
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 dl vettä
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 6 kivetöntä luumua
  • 6 kuivattua omenarengasta
  • ½ dl rusinoita
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 banaani
  • ½ suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele liha 3 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi padassa ja laita lihat pataan. Ruskista joka puolelta ja nosta lihat padasta. Lisää sipuli pataan ja paista 2-3 minuuttia. Lisää curry.

2. Lisää lihat takaisin pataan ja mausta suolalla. Kaada päälle vesi ja lisää aprikoosit, luumut, omenarenkaat ja rusinat. Mausta viinietikalla.

3. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä jos pata vaikuttaa kuivalta.

4. Kuori ja viipaloi banaani. Ripottele päälle banaaniviipaleita ja maapähkinöitä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata