Lammaspaté

Kokeilepa kerran omatekoista lammasjauhelihasta tehtyä pateeta, se kannattaa!

Yksi patee

  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 ½ tl suolaa
  • 200 g maksapasteijaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 munaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen uunivuoka. Harjaa herkkusienet ja halkaise isoimmat sienet. Paista ne voissa ja mausta hieman suolalla ja pippurilla. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita jauhelihaan ensin suola, sitten sipuli ja maksapasteija. Mausta pippurilla, timjamilla ja puristetulla valkosipulilla. Lisää myös jauho, munat ja lihaliemi. Vaivaa, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Paista pieni koenokare pannulla, maista ja mausta lisää, jos on tarpeen.

3. Kaada seos vuokaan ja paina siihen herkkusienet ja 2 valkosipulinkynttä. Tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin tunti. Anna pateen jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

4. Vinkki: Tarjoile patee kylmänä alkuruokana melko paksuina viipaleina. Perinteisiä lisäkkeitä ovat vihersalaatti, cornichons (pienet maustekurkut) oliivit ja cumberland-kastike.

5. Mikrossa: Laita puoli annosta pateeseosta pyöreään vuokaan, läpimitaltaan noin 15 senttiä. Peitä vuoka ja kypsennä täydellä teholla 8-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat