Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keltainen linssicurry

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linssiruokia voi muunnella loputtomasti. Tässä linssit pääsevät intialaisen curryn osaksi. Ruoan tulisuutta voi itse säädellä punaisen ja vihreän chilin määrän avulla. Tarjoile omana aterianaan tai lisukkeena liharuoan kera. Tarjoile mielellään leivän kera.

Neljälle

  • 4 dl keltaisia linssejä
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chili
  • 1 tl suolaa
  • 8-9 dl vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 tomaattia
  • ½-1 rkl punaista chiliä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 8 currylehteä tai 3 laakerinlehteä
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl juustokuminan (jeeran) siemeniä
  • tuoretta kuminaa silputtuna

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin ja valuta ne. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Silppua chilit, jos haluat miedompaa makua, poista ensin siemenet. Paloittele tomaatit pieniksi paloiksi.

2. Laita linssit pataan ja kaada mukaan vesi. Mausta suolalla, sipulilla, chilillä, kurkumalla, tomaateilla, inkiväärillä ja curry- tai laakerinlehdillä. Keitä hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt linsseihin, n. 20 minuuttia.

3. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannussa – pannu on tarpeeksi lämmin kun öljyyn tiputettu maustesiemen alkaa sihistä. Lisää juustokuminan siemenet ja valkosipuli, paista n. 5 minuuttia kunnes valkosipuli on saanut väriä muttei palanut. Sekoita linssiseos mukaan ja paista muutama minuutti. Koristele tuoreella korianterilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry