Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaamousse ja suklaalehdykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ilmavan kevyt vanukas maistuu suloisen vienosti suklaalta. Ohuet suklaalehdykät sekä koristavat että maustavat jälkiruokaa, joka on viedä kielen mennessään.

Neljälle

  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munaa

Suklaalehdykät

  • 150 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Suklaalehdykät: Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula ohueksi kerrokseksi voidellulle leivinpaperille, teflonliinalle tai silikonialustalle. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Voit leikata tai murtaa lehdenohuita koristeita kylmästä suklaasta.

2. Mousse-vanukas: Sulata suklaa vesihauteessa. Varo, ettei vesi kiehu, jolloin suklaasta voi tulla ryynimäistä. Erota munenkeltuaiset ja -valkuaiset. Vain puolet valkuaisesta käytetään tässä. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi: vaahto on valmista, kun voit pitää kulhoa ylösalaisin.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sekoita suklaasulaan. Sekoita suklaa-munaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa mousse annosmaljoihin ja pane kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse