Suklaamousse ja suklaalehdykät
Ilmavan kevyt vanukas maistuu suloisen vienosti suklaalta. Ohuet suklaalehdykät sekä koristavat että maustavat jälkiruokaa, joka on viedä kielen mennessään.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munaa
Suklaalehdykät
- 150 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Suklaalehdykät: Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula ohueksi kerrokseksi voidellulle leivinpaperille, teflonliinalle tai silikonialustalle. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Voit leikata tai murtaa lehdenohuita koristeita kylmästä suklaasta.
2. Mousse-vanukas: Sulata suklaa vesihauteessa. Varo, ettei vesi kiehu, jolloin suklaasta voi tulla ryynimäistä. Erota munenkeltuaiset ja -valkuaiset. Vain puolet valkuaisesta käytetään tässä. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi: vaahto on valmista, kun voit pitää kulhoa ylösalaisin.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sekoita suklaasulaan. Sekoita suklaa-munaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa mousse annosmaljoihin ja pane kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka