Suklaamousse ja suklaalehdykät
Ilmavan kevyt vanukas maistuu suloisen vienosti suklaalta. Ohuet suklaalehdykät sekä koristavat että maustavat jälkiruokaa, joka on viedä kielen mennessään.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g tummaa suklaata
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munaa
Suklaalehdykät
- 150 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Suklaalehdykät: Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula ohueksi kerrokseksi voidellulle leivinpaperille, teflonliinalle tai silikonialustalle. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Voit leikata tai murtaa lehdenohuita koristeita kylmästä suklaasta.
2. Mousse-vanukas: Sulata suklaa vesihauteessa. Varo, ettei vesi kiehu, jolloin suklaasta voi tulla ryynimäistä. Erota munenkeltuaiset ja -valkuaiset. Vain puolet valkuaisesta käytetään tässä. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi: vaahto on valmista, kun voit pitää kulhoa ylösalaisin.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sekoita suklaasulaan. Sekoita suklaa-munaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa mousse annosmaljoihin ja pane kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta