Lämmin pastasalaatti
Täysjyväpastasta saat runsaasti hyödyllisiä kuituja ja pitkään täyttävää energiaa. Huomaa, että tämän reseptin kuivatut tomaatit eivät ole öljyssä marinoituja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 400 g täysjyväpastaa
- 12 kuivattua tomaattia
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 10-12 mustaa oliivia
- 200 g fetajuustoa
Kastike
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl kuivattua oreganoa
Valmistusohje
1. Suikaloi kuivatut tomaatit. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsat. Voit poistaa kesäkurpitsasta siemenet, jos haluat. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita tomaatit mukaan kiehumaan samanaikaisesti, jolloin ne ehtivät pehmetä. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, lisää mukaan kesäkurpitsapalat.
2. Kastike: sulata liemikuutio desilitraan kiehuvaa vettä. Sekoita siihen oliiviöljy ja viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi ja oregano.
3. Kaada keitinvesi pois ja lisää heti kastike pastan joukkoon. Sekoita. Kerrostele tarjoiluvadille pastaa, fetajuustoa ja mustia oliiveja. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku