Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmin pastasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täysjyväpastasta saat runsaasti hyödyllisiä kuituja ja pitkään täyttävää energiaa. Huomaa, että tämän reseptin kuivatut tomaatit eivät ole öljyssä marinoituja.

4 hengelle

  • 400 g täysjyväpastaa
  • 12 kuivattua tomaattia
  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 10-12 mustaa oliivia
  • 200 g fetajuustoa

Kastike

  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Suikaloi kuivatut tomaatit. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsat. Voit poistaa kesäkurpitsasta siemenet, jos haluat. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita tomaatit mukaan kiehumaan samanaikaisesti, jolloin ne ehtivät pehmetä. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, lisää mukaan kesäkurpitsapalat.

2. Kastike: sulata liemikuutio desilitraan kiehuvaa vettä. Sekoita siihen oliiviöljy ja viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi ja oregano.

3. Kaada keitinvesi pois ja lisää heti kastike pastan joukkoon. Sekoita. Kerrostele tarjoiluvadille pastaa, fetajuustoa ja mustia oliiveja. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti