Munakoiso-tomaattipasta

Pasta alla Norma sisältää maistuvia, uppopaistettuja munakoisoja.

4 hengelle

  • 450 g penne rigate –pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • neitsytoliiviöljyä munakoison uppopaistamiseen
  • ½ sipuli kuutioituna
  • 400 g kuorittuja luumutomaatteja (tölkki)
  • suolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • 1 keskikokoinen munakoiso, kuutioituna
  • tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
  • ricottajuustoa, vastaraastettuna kaiken päälle

Tee näin

    Valmistusohje

    - Keitä pennepasta suolalla maustetussa vedessä. Sekoita, jotteivät pennet tarttuisi toisiina. Valmista pastan keittyessä kastike.

    - Kuumenna öljy paistokasarissa.

    - Ruskista sipuli kevyesti, lisää joukkoon tomaatit nesteineen.

    - Murskaa tomaatit kevyesti.

    - Lisää suola ja pippuri. Keitä kastiketta kasaan muutaman minuutin ajan.

    - Ruskista munakoisot öljyssä pannulla. Ota talouspaperilla ylimääräinen öljy pois.

    - Valuta pasta hieman ennen al dente –vaihetta ja lisää se kastikkeen joukkoon.

    - Keitä pasta sopivaksi kastikkeen seassa. Lisää munakoisot, basilika, ja juusto.

    - Sekoita hyvin.

    - Varo, ettet keitä pastaa liian tahmaiseksi!

    - Tarjoile juustoraasteen kera.

    Parhaat ruokaohjelmat