Lämmin sienivoileipä
Superhelppoa ja fantastisen maukasta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 50 g voita
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leivistä reunat pois.
2. Paloittele sienet paperinohuiksi viipaleiksi. Sekoita voi ja puristettu valkosipuli sekä hienonnettu persilja, sekoita pehmeäksi. Paista tai paahda leipäviipaleet ja laita ne pellille. Levitä päälle sieniä ja niiden päälle valkosipulivoita. Gratinoi uunissa kunnes sienet ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka