Täytetty kinkkuleipä

Lämpimien voileipien sijaan voit tehdä kokonaisen täytetyn leivän.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 vuokaleipä tai ranskanleipä
  • voita tai margariinia
  • 1 prk herkkusienimuhennosta (200 g)
  • 200 g keitettyä tai savukinkkua
  • 1 etikkakurkku
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipä viipaleiksi, mutta älä täysin pohjaan saakka. Voitele viipaleiden välit.

2. Hienonna kinkku, kurkku ja persilja, sekoita sienimuhennokseen. Levitä täyte viipaleiden väliin.

3. Laita leipä pellille ja peitä juustoraasteella. Laita uuniin kunnes juusto on kauniin väristä. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.