Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Metsästäjän lauantaivoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä voileivästä tulee taatusti kylläiseksi. Hirvenkäristyksen voit vaihtaa poronkäristykseen.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita tai margariinia
  • 2 avokadoa
  • 1 pkt pakastettua hirven- tai poronkäristystä, noin 280 g
  • 1 prk kantarelleja, 200 g
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja mustapippuria
  • paprikaa ja persiljaa koristeluun

Valmistusohje

1. Leikkaa leivistä reunat pois. Paista käristys kuumassa pannussa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä. Paista sienet ja viimeiseksi viipaloitu sipuli.

2. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmäliha.

3. Laita uutta voita pannuun ja paista leipäviipaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Asettele ne lämpimille lautasille ja laita päälle avokadoa, hirvenkäristystä, sipulia ja sieniä. Koristele paprikalla ja persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä