Lämmin suklaavanukas
Kokeile aivan uudenlaista suklaavanukasta! Tämän ohjeen perusainekset ovat suklaa ja polenta, joista syntyvä vanukas tarjotaan lämpimänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 annosta
- 140 g voita
- 140 g tummaa suklaata
- 1 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 munankeltuaista
- 25 g polentaa
- 1 rkl jauhoja
- kaakaojauhetta
- voita vuokien voiteluun
Valmistusohje
1. Voitele kuusi pientä vuokaa ja ripottele niihin kaakaojauhetta. Jäähdytä vuoat. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
2. Sulata voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada sokeri tehosekoittimen kulhoon, lisää munat ja munankeltuaiset ja sekoita noin 5 minuuttia tai kunnes seos on valkoista. Lisää joukkoon suklaaseos vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Sekoita polenta ja jauhot omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.
3. Täytä vuoat vanukastaikinalla puolilleen ja kypsennä uunissa 12-14 minuuttia, kunnes vanukas on pinnalta kiinteää ja sisältä löysää. Irrota vanukas vuoan reunoista terävällä veitsellä ja kumoa jälkiruokalautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti