Gratinoitua vuohenjuustoa salaatin kera

Tätä ruokaa nautittaessa tunnelma saattaa muuttua jopa runolliseksi. Ohje on peräisin Ranskasta, jossa tätä herkkua tarjoillaan lähes jokaisessa ravintolassa.

4 annosta

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 25 g voita paistamiseen
  • 4 viipaletta chèvrejuustoa
  • erivärisiä salaatinlehtiä
  • viipaloituja herkkusieniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl dijoninsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet ja jaa ne neljälle lautaselle. Viipaloi herkkusienet ja ripottele salaatinlehtien päälle.

2. Leikkaa juustosta hieman yli sentin paksuisia viipaleita. Leikkaa leipäviipaleet juuston muotoisiksi pyörylöiksi ja paista molemmat puolet kullanruskeiksi voissa. Pane viipaleet uuninkestävään vuokaan. Jos haluat poistaa juustosta valkoisen reunan, tee veitsellä viilto juustoviipaleen reunaan. Näin reunat on helppo irrottaa gratinoinnin jälkeen. Pane juustoviipaleet leipien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes juusto ruskistuu ja sulaa hieman.

3. Sekoita viinietikka, oliiviöljy, dijoninsinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Pirskottele kastike salaatinlehdille ja pane päälle juustolla kuorrutetut leipäviipaleet. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!