Appelsiininen liha-makkara-papu-sipulipata
Naudanliha, siansivu ja valkoiset pavut sointuvat loistavasti yhteen. Kun vielä lisätään mausteista makkaraa, salottisipuleita ja appelsiinia, talvinen makusinfonia on aisteja hivelevä. Keitä jasmiiniriisiä lisäkkeeksi, niin huumaannut tuoksuista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg luutonta naudanlapaa
- 150 g riimisuolattua siansivua viipaleina
- 1 dl kuivattuja isoja, valkoisia papuja
- (tai 3 dl keitettyjä)
- öljyä paistamiseen
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa mustapippuria
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl tummaa häränlihalientä
- 3 dl punaviiniä
- 10 salottisipulia
- 2 rkl vehnäjauhoa + vesitilkka
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 laakerinlehteä
- 1 appelsiini
Valmistusohje
1a. Edellisenä päivänä: jos käytät kuivattuja isoja, valkoisia papuja, niitä on liotettava 10 tuntia.
1b. Leikkaa liha kuutioiksi. Poista siansivusiivuista kamara ja leikkaa läskiviipaleet suikaleiksi. Ruskista lihakuutiot erissä ja lopuksi läskisuikaleet. Siirrä lihat pataan. Samoin liotetut pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Purista sekaan valkosipulinkynnet ja lisää myös laakerinlehdet. Kaada joukkoon lihaliemi, viini ja sekoita mukaan tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 45 minuuttia.
2. Ryöppää sipulit ja kuori ne. Ruskista varoen öljyssä. Lisää sipulit pataan ja keitä vielä 15 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa.
3. Pese appelsiini ja suikaloi kuori, säästä suikaleet tarjoiluun. Purista appelsiinista mehu. Sekoita vehnäjauho vesitilkkaan ja suurusta pata sillä. Lisää appelsiinimehu. Jos käytät valmiiksi keitettyjä papuja, lisää ne tässä vaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 5 minuuttia. Sirottele pinnalle appelsiininkuoriraaste juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka