Lasten kalaherkku

Lasten ehdoton suosikki! Uunissa kalanyytit pullistuvat hauskasti. Kastiketta ei tarvita, sillä kypsentämisen aikana muodostuva kasvisliemi riittää mainiosti.

4 annosta

  • 900 g seiti- tai turskafileetä
  • 2 sitruunaa
  • 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 20 kirsikkatomaattia
  • 225 g vihreitä papuja
  • 1 basilika ruukussa
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 8 kpl A4-kokoisia alumiinifolion paloja

Valmistusohje

1. Paloittele tomaatit ja oliivit. Halkaise valkosipulinkynnet ja purista sitruunat. Sekoita tomaatin- ja oliivinpalat, valkosipulinpuolikkaat ja sitruunamehu kulhossa. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit paloiksi ja sekoita joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja anna maustua hetki. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Varaa kaksi folionpalaa ruokailijaa kohden. Pane palat päällekkäin, taita kolmelta sivulta reunat tiiviisti yhteen ja jätä neljäs sivu avoimeksi. Paloittele pavut, revi basilikanlehdet pienemmiksi ja sekoita ne tomaattiseokseen. Jaa seos liemineen neljään folionyyttiin. Jaa kalafileet 225 gramman annospaloiksi ja pane kasvisten päälle nyytteihin.

3. Sulje nyytit, pane ne uunipannulle ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Nyytit pullistuvat kuin ilmapallot. Ota nyytit uunista, pistä jokaiseen reikä ja revi varovasti auki.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!