Lohta rucolapeston kera

Lohifileet valmistuvat itsekseen uunissa sillä aikaa, kun huolehdit lisukkeista. Kalan kanssa maistuu riisi, peruna tai pasta.

4 annosta

  • 4 lohifilettä

Pesto

  • 2½ dl hienonnettua rucolaa
  • 1 basilikaruukku
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Vihannekset

  • ½ kurkku
  • 2 omenaa
  • 1½ punasipulia
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pesto: Kuori valkosipuli ja hienonna rucola, basilika, valkosipuli, parmesaani ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Kaada sekaan öljy ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Aseta lohifileet voideltuun uunivuokaan ja levitä pesto fileiden päälle. Pane uuniin noin 15 minuutiksi. Lohen sisälämpötilan tulisi olla 50-55 astetta.

3. Vihannekset: Kuori ja puoli kurkku pituussuunnassa. Rapsuta pois siemenet ja paloittele kurkku viistottain. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Kuullota kurkku ja punasipuli pienessä määrässä voita, lisää muutaman minuutin kuluttua omenalohkot. Älä kuullota liian pitkään - niiden on tarjoiltaessa oltava al dente. Tarjoile välittömästi lohen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.