1. Pesto: Kuori valkosipuli ja hienonna rucola, basilika, valkosipuli, parmesaani ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Kaada sekaan öljy ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Aseta lohifileet voideltuun uunivuokaan ja levitä pesto fileiden päälle. Pane uuniin noin 15 minuutiksi. Lohen sisälämpötilan tulisi olla 50-55 astetta.
3. Vihannekset: Kuori ja puoli kurkku pituussuunnassa. Rapsuta pois siemenet ja paloittele kurkku viistottain. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Kuullota kurkku ja punasipuli pienessä määrässä voita, lisää muutaman minuutin kuluttua omenalohkot. Älä kuullota liian pitkään - niiden on tarjoiltaessa oltava al dente. Tarjoile välittömästi lohen kanssa.