Salvia-kuhaa ja vihannespaistosta

Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan kuha-annoksen. Vihannespaistoksen kanssa se on kevyt ja juhlava herkku.

Ainekset

  • 4 suomustettua kuhafileetä
  • 2 rkl voita
  • 10 lehteä tuoretta salviaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni munakoiso
  • 0,5 dl kivettömiä oliiveja
  • 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
  • mietoa oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siitä pehmeä keskusta. Kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi munakoiso ja suolaa se kevyesti ja anna sen "itkeä" kymmenisen minuuttia. Huuhdo ja kuivaa huolellisesti. Valuta purkkitomaatit ja leikkaa ne paloiksi.

Lämmitä pannu erittäin kuumaksi ja lisää siihen runsaasti oliiviöljyä. Lisää pannulle munakoisot ja kesäkurpitsat. Paista kullanruskeiksi ja laita ne kulhoon. Lisää pannulle sipulit ja valkosipulit. Paista kypsiksi ja lisää mukaan jo paistetut vihannekset, tomaatit sekä hienonnetut oliivit. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla.

Poista halutessasi kuhafileistä keskiruoto ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Aseta fileet nahkapuoli ylöspäin uuninpellille. Hienonna salvia. Ruskista voi pannulla ja lisää mukaan salvia. Lusikoi salvia voita kuhafileiden päälle. Paista kuhafileitä 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.

Kastikkeena voit käyttää tomaattien valutuslientä joka on maustettu suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat